TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

gutesmienchen gutesmienchen 25.10.2009 21:36:00
Sutavuğu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum,şimdiden teşekkürler,sevgilerimle...

bakcasoy bakcasoy 28.01.2013 19:59:00

Eskişehir, Çifteler, Sakarbaşı sazlığında çeşitli zamanlarda bir kaç birey gördüm. Sazların içinden yavaşça çıkıp, yavaş ve ürkek hareket ediyorlar.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 4.12.2012 21:51:00

Su tavuğunu herhalde görmediğim yer yok desem yeridir.

Gördüğüm yerler, Riva, Durusu, büyük çekmece, küçük çekmece.

zaten b.çekmece yi siz zaten benden daha iyi bilirsiniz.

BaLIKESİR-aKÇAY,

Mustafad Mustafad 3.12.2012 15:45:00

Afyonkarahisar da iki veya üç yerde su tavukları var. Ancak genellikle uçmak yerine hızlı bir şekilde sazlar arasına saklanmayı tercih ediyorlar. Kısa bir uçuş ile sazlar arasında da saklandıkları oldu. Bölgelerini koruyorlar. Kendi cinslerinden başkasının gelmesine izin vermiyorlar. Kavga kovalama anını çok hızlı hareket ettiklerinden araba içinden çok iyi görüntü alamadım.Çok yakında ağıl olmasına rağmen oraya geçişin olduğu köprü üzerinde açık alana çıkan ve geri dönen bir çift de olmuştu. Çoğunlukla çok ürkek bir tür. Bir su tavuğunun su kanalının etrafı boş olması nedeni ile yukarıya doğru sanki komando gibi yavaş hareketlerle kendini küçültmeye çalışarak çıkışını arabanın içinden görüntülemiştim.

harunerkoc harunerkoc 17.10.2012 14:02:00

Yozgat Gelingüllü barajındada var su tavuğu

ali6105 ali6105 29.02.2012 19:46:00

Amasya - Merzifon da da bol miktarda varlar.

Bilgilerinize...

Cirano Cirano 23.11.2010 16:34:00

Bu tavuğun Kürtçe adı,Mırişka avi dir.Ayrıca haritada Diyarbakır da sadece kışın bulunduğu belirtilmiş ki eksik bilgidir,her mevsimde bolca bulunur çünkü...

Selamlar...

hakbal hakbal 14.01.2010 08:44:00

arazi gözlemlerime göre eğer karada ise yemlenirken kuyruğu dik ve hep hareketlidir tabiri caizse kuyruk kakar :)

atmacamana atmacamana 14.01.2010 07:53:00

189 sutavuğu Gallinula chloropus TABLO 32

Moorhen (Common Moorhen)

B: 33 cm. K.A: 52 cm. Koyu renkli bir su kuşudur, gagası ve gaga üstündeki deri plaka kırmızıdır, gövde yanından beyaz bir çizgi geçer. Hem yürürken hem de yüzerken devamlı kuyruğunu kakar ve bu esnada beyaz kuyruk altı örtülerini gösterir. Yüzerken gövdesi oynaktır, devamlı başını ileri geri oynatır. Sakarmekenin aksine yüzerken öne yatar. Genci daha açık renklidir, gövdesi grimsi kahverengi, gagası koyu renklidir. Genç sakarmekeden beyaz böğür çizgisi ve kuyruk altı deseniyle ayrılır. Sık sık yüzer, sakarmekeye kıyasla daha sık örtü altında saklanır. Rahatsız edildiğinde çoğu zaman su yüzeyinde koşturarak kaçar.

Sesi: En tipik sesi ani, yüksek, çağıltı gibi bir ‘grrll’ veya iki üç heceli ‘kueet—kuette-uett’. Gece ısrarlı ve tekrarlı bir gıdaklaması duyulur, ‘krek-krek-krek—’ veya daha kısa çeşidi olarak ‘kek’ veya ‘kr-r-ek’. Çoğu sesi sakarmekenin sesleriyle karıştırılabilir.

Kaynak:

http://www.idefix.com/kitap/turkiye-ve-ortadogunun-kuslari-r-f-porter/tanim.asp?sid=CPORZO6HJ6XDEFBUY801

Okuyan için bir satırı bile işe yararsa yeterlidir.Sevgilerimle

ceer ceer 30.11.2009 01:49:00

eymir gölünde birkaç defa gördüm, genelde sazlıklarda saklanıyorlar,sazlıkların dibinde görüyorum

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT